vineri, 18 noiembrie 2016

Promovarea prin SMS-uri (SMS Marketing) - Cum se face?

Cu o rata de deschidere de 99% (nimeni nu suporta un sms necitit pe telefon), sms-ul este si poate fi folosit, in cazul in care este utilizat inteligent,  ca una dintre cele mai puternice arme pe care o ai la indemana in domeniul publicitatii.

Aceste texte scrise nu sunt trimise de persoane specializate care stiu cum se face promovarea prin SMS.

Pot exista frme care sa se ocupe cu acest tip de afacere din domeniul marketingului.

Aceste firme au angajati care se ocupa de gasirea destinatarilor, apoi trimit mesajele scrise. Unele pot fi adaptate, in functie de destinatar. De aceea, persoanele care fac promovare prin SMS-uri trebuie sa dea dovada de foarte multa creativitate.

Este foarte important ca mesajele sa fie scurte, concise si la obiect, astfel incat sa nu il plictiseasca pe destinatar sub nicio forma.

Este o forma de promovare online care a aaparut pe piata de cativa ani si care prinde din ce in ce mai mult teren, alaturi de alte metode de promovare care tin de marketing, precum email marketing sau promovarea cu ajutorul retelelor de socilaizare.

Sunt metode importante si care necesita mai putini bani decat promovarea la televizor. Nici promovarea in presa scrisa nu mai are atat de multa cautare, ca acum 10 ani, de exemplu.

De exemplu, prin promovarea orin sms-uri poti sa faci, de exemplu, si o campanile umanitara. Scrii un mesaj scurt si lasi u numar de telefon la care cei care vor sa ajute trimit un SMS si vor dona cativa euro. Este o metoda simpla, prin care se pot strange multi bani pentru cineva care se afla in necaz.